Wednesday, May 23, 2018

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ~ Atman Nityananda


Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ

γι' αυτό άλλαξε τoν νου σου πρώτα και επάνω από όλα

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε όλες τις εξωτερικές καταστάσεις, μπορούμε όμως να αλλάξουμε τον νου μας. Δεδομένου ότι η ευτυχία μας εξαρτάται από την κατάσταση του νου μας και όχι από αυτό που συμβαίνει έξω μας, έχει νόημα και αξία να εργαστούμε σοβαρά και συστηματικά να αλλάξουμε τον νου μας περισσότερο παρά τις εξωτερικές καταστάσεις.

Όταν ο νους είναι αγνός σαττβικός και σε επαφή με την πηγή του, την εσωτερική σιωπηλή παρουσία (Συνειδητότητα, Πνεύμα, Ψυχή, Άτμαν), βιώνουμε αυθόρμητα και αβίαστα την πληρότητα, την ειρήνη και την ευδαιμονία που είμαστε, ήμασταν και θα είμαστε.

Συνεπώς αυτό που έχει αξία να κάνουμε για την ευτυχία μας, και δεν φθείρεται από τον χρόνο, είναι να εξαγνίσουμε τον νου μας, εξαλείφοντας όλες τις ψυχολογικές τοξίνες (λαγνεία, λαιμαργία, φόβο, θυμό, απληστία, επιθυμία για φήμη, δόξα και απολαύσεις. υπερηφάνεια, ζήλια, κ.λπ.) και να τον προσηλώνουμε σταθερά στο πάντα ειρηνικό και ευδαιμονικό φως που λάμπει συνεχώς μέσα μας, το Θεϊκό μας Είναι, (που είναι αιώνια Ύπαρξη, αγνή Συνειδητότητα, άπειρη Ευδαιμονία, -Σάτ-Τσίτ-Ανάντα), που είναι ένα και το αυτό, με αυτό που αποκαλούμε Θεό.